Followers

AQSA2GAZA3

Friday, April 29, 2011

perfect view from my window.. again ^^







cantik kan?
saje nk share keindahan alam ni ngn korg
as hadiah hari jumaat

semoga dapat berjumpe dgn jumaat minggu depan
^^
^^
^^

Thursday, April 28, 2011

nk balik kampung!


aku: Salam pa. pa jadi balik melaka ke esok?
papa: " papa kt melaka ni dik. kete rosak.''
aku: ok.....




seperti yg korg sume tahu
1 may jatuh pd hari ahad
maka otomatikalinyer
isnin ni cuti la kan

aku pun berangan la nk balik kg esok

ingat boleh la balik berkereta dgn ayah aku
tpi apakan daya
dia sudah berada di melaka
sob sob


p/s: apa aku nk buat cuti ni T_T

Tuesday, April 26, 2011

Motivation day ^^


something to share with you ^^

when you dream about having something
& you feel like hard to get it

don't ever give up
be patience
& try your best
to achieve your dream

people alwez said dream will come true
wait no one to make it real
you
yourself have the power to change your dream into reality


getting motivated by a best friend of mine
it give me strength to get up from my 'well'
and go for it!




whenever you think of something
you will make it happen

its not a super power
its not a six sense

its what we call

"law of attraction'

try this


cause
whatever in your mind
it will definitely make things happen







now

pick your path
which one fit you best?


Monday, April 25, 2011

Birthday Papa Shahar


22 hb April 2011

6.00 p.m

aku bertolak dr tempat keje ke BTS menaiki teksi (siap sms pakcik tu suh tunggu aku hbes keje)

perjalanan skejap je sbb xjem lagik

15 minit dh smpi lrt BTS

cepat2 beli tiket & tunggu train 

*sandal sponsored by Mummy ^^*

menanti ketibaan train..


naseb la sini x ramai org yg tnggu
so dpt la tempat duduk

dalam 30 minit sampai la kt lrt masjid jamek
utk tukar tren ke stesen lrt Universiti

tiap kali sampai sini je rasa cm nk singgah2 shopping plak

aduyaiiiiii

bahaya plak tukar stesen kat sini

tpi oleh kerana hari sudah gelap dan aku pun mengejar masa nk buat labwork (kununnyer)
maka, niat menyinggah dilupekan

penuh giler tren
naseb la aku sempat naik tren wpun manusia dh macam tin sardin dlm tu
xpe xpe aku mmg suke sempit2 ni
boleh test kekuatan tangan aku pegang tiang dlm gerabak tu kan

sampai je kt lrt Universiti

cik piah amek aku
wah ... best ok
siap org amek lagi (padahal naek bus masuk UM dah dekat ..singgit je pun)

huhuhuhuhu
macih piah-re 
^^

sampai je kt lab baru la bebudak ni bitau

hari ni bday papa dorg

aku pe lagi
join sekaki la (kek sape xnak kan kan kan)

surprise birthday 'party' ni same je cam tahun lepas tpi still papa S x expect pun kitrg nk sambut

kek pilihan mereka. sedap hingga menjilat jari.
habes on d spot kek ni


rombongan anak2 papa S dan anak2 'tiri' huhuhu


ash & nadwa
gembira & masih bertenaga wpun sudah malam =p


the beloved Papa S


Nadia
tukang umpan papa S. 
kunun2 wat appoinment pasal research. 
ghupe-ghupenyeeeeeee......


cik piah seronok men'distribute' kek2 kepada kami

macih ^^

makanye weekend ni x sia2 la aku dtg

sebab dpt buat byk menda;
1) celebrate birthday papa S (makan kek)
2) overnite umah kak As & piah (dpt makan nasi goreng kak As)
3) pizza time with daddy
4) spent time with my sis, anak2 buah dan singgah harvey norman
5) melantak roti nan & ayam tandoori

erm... nampak cam byk je aktiviti kan? 
tpi nape sumenyer pasal makan jekkkk

ottoke?

p/s: sdg plan wiken ni nk makan ape plak =p

Lazy weekend


sabtu lepas sempat gk la aku balik rumah
 (rumah family yek)

saje2 nk spend time ngn daddy la kunun (huhu)

balik2 je lapar
asal lapar je balik

hahahaha

dek kerana dah kehabisan gas maka kami pun x masak

dan pujukan aku utk makan pizza berjaya

ngengenge

maka kami pun order la pizza ni
(best sebab ada promotion)


2 regular pizza RM29.80
(siap promote okk)

p/s: nnti minggu depan makan pizza lagik yek =p

Sunday, April 24, 2011

menanti hari esok




niat sebelum tido malam ni

"semoga plan utk esok berjalan lancar..

semangat mesti kental!''

g a m b a t t e
k u d a s a i
^^


dinner with daddy ^^


what a boring day today

everything yg di'plan'kan x menjadi

sepatutnyer plan nk balik ke cheras pagi ni

tpi pe nk buat

tunggu punyer tunggu

org yg nk dtg umah pagi dtg petang la plak

sempat la tido 3 round
erkk...

hahahhaa

kami anak beranak dh kebulur dah

pe lagi
balik je mamat td tu terus kami keluar
jalan2 cari makan

melantak la roti nan kt kedai feberet father & daughter

huhu


cheese nan: daughter's choice


garlic nan with tandoori chicken: the daddy's choice
(ayam kami share huhu..)

&

siap tapau sup tulang 

utk makan pagi esok ^^


slurrrpppp....

=p

the great race is ON!


morning peeps!!

THE GREAT CHURPCHURP RACE IS ON!

picture from


& still on!!

We are gonna make this... LEGENDARY!!

commom peeps
you don't have to wear your race suit & get sweat for it
you don't have to exposed yourself to the sun n get yourself sunburn

all you have to do to join this race is by clicking on the link below 


http://www.churpchurp.com/farahfarly/share/thegreatrace


and make yourself
win
 iPad 2!

& lots of stuff offered!



 get on the line peeps!


wait no more
the race is ON!

Friday, April 22, 2011

My Wishlist


my wishlist

ini la benda2 yg aku ngidammm sgt nk dpt..

dun worry aku x suroh korang belikan pun

just nk doa dr korg je supaya aku leh dpt sume benda yg aku idamkan 

tanpa memudaratkan diri sndiri (bebas hutang)

huhu

no 1
Toshiba Netbook

Reason
sebab aku dh penat ngendong laptop aku tiap2 hari g keje balik keje.
nk tinggalkan kt lab mcm sygggg jeee...
nnti malam2 xleh tido plak pikirkan lappy sorg2 kesunyian kt lab
tol x???

no. 2

Nikon D5100

Reason:
aku suke gile snap pic
asyik gune henpon aje (Samsung)
maka memory henpon pun dh full
nk delete syg (asyik syg jerrrr)
tmbh2 plak dr bilik aku view tiap2 pagi & tiap2 malam cantik je
so musti mahu kamera yg hebat utk tngkp gmbr sunrise, sunset & gmbr bulan kan?
kan ?
kan?

contoh mlm td. bulan sgttt cantik
tpi xleh nk amek gmbr kan?
sbb xde D5100 
=(




no.3
maxis broadband

Reason:
dulu aku dh try dh menda ni tpi gatal pi return balik n tukar P1W1Max
sekrg gatal nk tukar balik (ni di akui kes gedik)


no.4
henpon baruuuu

Reason: 
errrr....gediksss leh???

masih serbey antara blackberry ngn iphone





ottokeeeeee 

mama
papa
joe
afiq
ila
friendsssss


please pray for me

hope i can get these items for good

*H.O.P.E*
mode

*Mata Blink-Blink*

Anger management




try this 


kesabaran yg tinggi amat diperlukan

uhuks
~.^

Thursday, April 21, 2011

Niley!



Before the Storm
by
Nick Jonas
&
Miley Cyrus


wpun dorg ni dah x together lagi tpi duet dorg mmg mantap ok

tpi miley ni... mcm perit je tgk dia nyanyi

hurm...

x pe la
yg penting lagu ni best

sorry la lately ni xde idea nk update blog

maka nye 

asyik post lagu je

huhu

enjoy korang!

X0X0

bruno mars- penyanyi feberet nadea cuk ^^



count on me =)


just for fun ^^

Monday, April 18, 2011

i miss you sis ;)



i miss you

by 

Miley Cyrus

never failed to love this song!

a

l
o
t
!!

sekadar renungan kite bersama...


يَـٰٓأَيُّہَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱجۡتَنِبُواْ كَثِيرً۬ا مِّنَ ٱلظَّنِّ إِنَّ بَعۡضَ ٱلظَّنِّ إِثۡمٌ۬‌ۖ وَلَا تَجَسَّسُواْ وَلَا يَغۡتَب بَّعۡضُكُم بَعۡضًا‌ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُڪُمۡ أَن يَأۡڪُلَ لَحۡمَ أَخِيهِ مَيۡتً۬ا فَكَرِهۡتُمُوهُ‌ۚ وَٱتَّقُواْ ٱللَّهَ‌ۚ إِنَّ ٱللَّهَ تَوَّابٌ۬ رَّحِيمٌ۬
"Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain. Adakah seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? (Jika demikian keadaan mengumpat) maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (Oleh itu, patuhilah larangan-larangan yang tersebut) dan bertakwalah kamu kepada Allah; sesungguhnya Allah Penerima taubat, lagi Maha mengasihani"
 (Surah Al-Hujraat 49: Ayat ke 12) 

Friday, April 15, 2011

a letter for you


Kehadapan bakal suamiku (harap-harap ada satu saja kamu).
Oh, Laling (boleh saya call kamu laling kan?)

Laling, saya tulis ini bukan sebab saya sangap nak kahwin laling, walaupun biological clock saya dah tik-tok-tik-tok –kesha dah dengan saya ni. Bukan juga untuk menyindir dan meletak syarat tinggi2 ala puteri Gunung Ledang laling, tapi nukilan ini hanya semata luahan hati saya.

Oh Laling (chewah geli pulak dah ni)
Laling, I hope time I jumpa you nanti, you dah bersedia nak settle down and kahwin. Wah laling, geli you vaca statement I kan? Tapi laling, I tak suke couple-couple. Couple dua tiga empat lima tahun pun, last2 putus jugak. I tau laling, ramai lelaki ni couple sekadar nak melepas kesunyian je. Maklum la kurang kasih sayang dari mak. Tapi tanggungjawab tak ada. Paling tak best kalau yang mau geli-geli aje. Eee tak suka la laling! Tambah dosa je tau kapel ni.

So kalau kita jumpa nanti laling, tapi saya jual mahal, laling jangan marah tau. Kalau saya tak boleh dating, you mesej saya dalam Facebook pun tak pe. Jangan mesej2 gersangsudahla! Saya report sama itu Mark Zuckerberg!

Oh laling,
Kalau nanti saya first time jumpa laling saya tanya dah Solat Subuh ke belum, laling jangan marah tau. Wajib tau laling saya ni tak tinggal solat. Saya tengok rakan-rakan saya selalu merungut pakwe die tak bangun pagi. Hantar mesej “good morning” pukul enam pagi haram tak balas. Ring-ring telefon die tiga empat minit pun tak angkat. Last-last pukul lapan baru mesej macam orang mamai “sorry sayang, I baru bangun…makan jom.” Ohh!! Tampar laju-laju! Okeh laling, nanti kalau dalam proses mengenal diri saya miscall-miscall pagi-pagi laling tak angkat…siap laling!

Pastu laling mesti tau Imam kan solat. Paling tidak surah-surahJuz Amma pun jadilah. Qunut pendek Qunut panjang dua-dua mesti tau. Ye la, bukan ke kahwin ni macam bina masjid. Mana ada masjid boleh fungsi kalau takde Imam? Laling kata macamlah saya tak pernah tinggal solat? Eh, of cozz la saya tinggal solat, saya kan perempuan. Kikikiki…

Oh laling,
Kalau awal-awal kahwin nanti saya masak tak sedap laling jangan marah ek. Biasa la, sebelum ni masak untuk mama and papa je. Dah diorang suka garam banyak tu, minyak banyak ni. Tup tap laling kata banyak sangat pulak. Laling, nanti laling tegur la baik-baik. Kata “masakan sayang sedap, lain kali kurang skit garam je.”. penat tau saya masak.

Jangan pulak asyik2 makan kat luar sebab saya masak tak sedap. Paling kurang pun bagila buku resepi sebuah dua untuk hari jadi. Takpun periuk nasi Faber atau Elektrolux. Ni tak, asik-asik lupa je tarikh hari jadi dan hari anniversary kita. Sedih tau kita. Time ni la saya tunggu laling balas segala jerit perih saya masak dan jaga anak laling….

Oh laling,
Tau nanti tak lama lagi bila kahwin laling mesti mau anak. Kalau boleh satu pasukan bolasepak laling nak kan? Ye la, nanti boleh la jemput Chelsea datang KL buat friendly match! Anyway laling, I on je (wah terkejut kau!). Tapi syaratnye laling kenalahtolong-tolong kemas rumah dulu, handle lampin anak sama-sama, paling kurang tolong hidang apa yang saya masak.Penat laling? Saya pon penat gak. Laling pikir, kerja saya 8-5 hari-hari. Balik rumah terus masak makan malam, tukar lampin anak kemas rumah, cuci pinggan, basuh baju…lepas tu kena layan laling pulak. Heisss…kalau kurang layan laling nak jadikan tu alasan pasang dua pulak!

Senang-senang laling, kita upah bibik sorang. Takpe laling, I bayar separuh you bayar separuh. Yang penting kita bahagia…ke laling bahagia?

Oh Laling,
Kalau nanti you jalan-jalan dengan I (of cozz lepas kahwin ok), laling jangan la malu nak pegang tangan. Ni saya tengok, pasangan suami isteri, suami jalan depan, isteri jalan punyelah kat belakang dengan anak-anak, laling. Paling tak best couple-couple muda remaja lalu sebelah boleh pulak bermesra-mesraan. Tangan tu lekatttt je kat pinggang ok.

Laling, kenapa kita tak boleh macam tu? Malu ke laling? Saya tengok suami Arab boleh je pegang tangan bini dia. Bini kemain purdah lagi.(of coz I taktau camne rupa bini die. Kot rupe cam Salma Hayek tak tau la).

Dan laling,
Kalau laling tengok awek-awek cun depan mata jangan la lalingsweet-sweet jelling-jeling pulak. Kalau laling type yang gatal depan-depan saya laling pi usik dia lagi. Amboi laling, laling suruh saya pakai tutup aurat segala jadi wanita muslimah, tup-tap bila laling keluar dgn saya laling pi tengok yang baju singkat macam Fasha Sendat. Apa laling kata “dia pakai macam tu laling tengok la?” Laling, dia pakai macam tu dosa dia dengan Allah aje. Tapi bila laling tengok laling pon tumpang dose sekali. Laling nak? Laling kata laling tak boleh tahan diri dari tengok? OK laling, next time kita keluar saya pakaikanblindfold ya. Dapat jugak pahala saya menghalang zina mata. Hihihhiihhi

Laling,
kalau you betul, betul sedia, I tunggu you lama-lama pun takpe. Maklum la I tau payah nak simpan duit untuk masa depan. Papa I pun makan megi je dulu taw, sebab nak kumpul duit kahwin. Tapi laling, kena la ingat untuk berjimat cermat. Jangan laling merungut sebab kos kahwin tinggi, tup-tap-tup-tap, laling pergi beli iPhone 4. Haa~~ kalau kahwin nanti lagilah. Jangan sengkek kalau anak nak beli coklat Tora Datang Lagi Dengan Mainan Pistol Air tapi laling boleh pulak pergi beliLCD TV. Apa laling kata, itu keperluan kita bersama? Ah, laling sorang je yang akan tengok TV nanti. Mesti laling kongker tengok Chelsea main EPL kan….

Laling, kita tak payah hidup kaya raya pun takpe. Kalau gaji laling kecik, kita campur dua jadi besar. Tapi jangan mengada-ngada nak anak ramai pulak kalau gaji kecik. Tak termakan diorang nanti. Bukan apa, saya cuma ingat kat anak je. Saya dapat makan separuh pinggan takpe. Asal anak dapat makan sampai gemuk macam Giant. Kalau tak dapat fulfill syarat tu jangan harap nak kahwin dua laling!

Cuma ingat laling, cari rezeki halal. Kalau halal, dengan perancangan rapi insyaallah laling, kita senang.

Sekian sajalah laling. Hope to see you soon! ^_^



surat ni di share dr Fb seorg hamba Allah ni. n dia pun amek surat ni drp blog ni (http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/..) 

pape pun

kpd penulis surat ni

u mmg cool babe!



need
you...

*.*
headache mode

Wednesday, April 13, 2011

Pemilik sebenar





Ya Allah..
Sesungguhnyer hatiku ini milikMu
pegang la ia dengan erat..
kerana Kau la cinta terhebat
dlm hidupku...

KLIBF 2011


Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2011/
Kuala Lumpur International Book Fair 2011

the details are as follows:

Day:
Friday, 22nd April 2011 until Sunday, 1st May 2011


Time:
* Mondays-Thursdays (10.00am - 8.00pm)
* Fridays-Sundays (10.00am - 9.00pm)




for more info please click this link

Jom kawan-kawan ^^

Tuesday, April 12, 2011

Taylor Swift =)



Back to December
by 
Taylor Swift

this song has nothing
 to do with my life

but 
i still find it touch my heart every single minute
when i listen to this song
& sing along

imagining that Taylor Lautner as my ex

omg!

hahahahaha
gile ok

p/s: Puan Erni, u buat i addicted to this song ok!

layan~

I'm so glad you made time to see me
How's life? Tell me, how's your family?
I haven't seen them in a while

You've been good, busier than ever
We small talk, work and the weather
Your guard is up, and I know why

Because the last time you saw me
Is still burned in the back of your mind
You gave me roses, and I left them there to die

So this is me swallowing my pride
Standing in front of you, saying I'm sorry for that night
And I go back to December all the time

It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December, turn around and make it alright
I go back to December all the time

These days, I haven't been sleeping
Staying up, playing back myself leaving
When your birthday passed, and I didn't call

Then I think about summer, all the beautiful times
I watched you laughing from the passenger side
And realized I loved you in the fall

And then the cold came, the dark days
When fear crept into my mind
You gave me all your love, and all I gave you was goodbye

So this is me swallowing my pride
Standing in front of you, saying I'm sorry for that night
And I go back to December all the time

It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December, turn around and change my own mind
I go back to December all the time

I miss your tan skin, your sweet smile
So good to me, so right
And how you held me in your arms that September night
The first time you ever saw me cry

Maybe this is wishful thinking
Probably mindless dreaming
But if we loved again, I swear I'd love you right

I'd go back in time and change it, but I can't
So if the chain is on your door, I understand

This is me swallowing my pride
Standing in front of you, saying I'm sorry for that night
And I go back to December

It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December, turn around and make it alright
I go back to December, turn around and change my own mind
I go back to December all the time, all the time


its all about twilight ♥


MY all time favorite!

the twilight saga


when i first watch this movie with my friend IM, 
her addiction to twilight has infected me

i'm not only in lurve with this movie 
but
i'm in lurve with all about twilight!

the hero
the heroin
the cullens
the italian vampire
& everything

i
really
meant
EVERYTHING

hahahahaha

in fact
i went to the bookstore right after the first movie
 to get all the book series
even make reservation when they told me all of them are sold out!

SOLD OUT!

who cares! 

i still wanna buy ok!

a week later they call me 
told me that my books's arrived and
i went straight away and bought them!

bought the 4 novels in one time!

not mention the merchandise! 
hik hik hik


i'm finished reading all the series less than a month

great motivation ok! 
hahahahaha


and

sure i've never miss the movies!

each movie i watch for more than 3 times
(i know sum of you watch more than 10 times!)

now
left is the last movie
the breaking dawn



can't wait to watch Edward & Bella getting married and have a beautiful daughter!
&
to see Jacob living a better, happier & lovable life with the daughter

=)

 so
Twilighters!

we make countdown ok!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT (C) 2011-2012. All Right Reserved by Farah Liyana