Followers

AQSA2GAZA3

Monday, August 08, 2011

From Kenny Rogers to Sambal Hijau with ♥♥♥!


Salam Ramadhan semua 

Hari ni dah masuk minggu ke-2 kite berpuasa. Alhamdulillah selama seminggu ni semuanya berjalan lancar. 
Weekend yang lepas memang tak masak pun untuk berbuka (sebab berbuka kat luar). Cuma masak untuk sahur je (Alhamdulillah ^^)

Sabtu: Last minute plan~ leh plak nak gi makan kat Kenny Rogers (I guess sum1 miss the food here =p)

Ni pic2 food yang kitorang order hari tu. Macam biase la, kalau makan kat sini sure confirm akan order quater meal dia. At first, Farah order Balinese Gravy, tapi bila adik yg amek order tu cakap dia masam2 sikit, terus Farah change to black paper gravy. Black paper ni memang feveret dari dulu lagi.

Ash's meal


ni yang Farah order; every time pun side dishes pun sama je: baked beans, sweet corn and carrot and fruit


piah's meal; macaroni dia sedap jgk
our muffin; chocolate, vanilla and banana-sure la xhbes so tapauuuuu


 at the end of the day dapat apply Bpoint card. Walaupun kedengaran kurang femes diketika ini, tpi sebab dengar point terus apply =p


After berbuka sempat la jalan2 sekejap sambil cuci mata. Just a relaxing hang out. Balik rumah hati riang gumbira. Jangan tanya kenapa, sbb Farah sendiri tak tahu kenapa. hehehehehe


Ahad; Yang ni bukan last minute planning. this is 1 week planning and suggested by cik Fae mung Saranghye ♥ dan direalisasikan oleh gadis2 ayu ash-cuk, piah-cuk dan kak As anggun yang beroperasi bersama2 di hari kejadian. 

Majlis berbuka puasa ala2 Reunion budak2 Lab-UM ni disertai (skema) oleh budak2 lab dari generasi terawal sampai la latest generasi (current). 

Lokasi pilihan ialah Restoran Sambal Hijau yang terletak di Sg. Penchala. Restoran ni sebelah Masjid Kuning aka Masjid Jamek, so senang jugak la nak cari walaupun semalam first time Farah sampai sini.


Lokasi pilihan: Restoran Sambal Hijau
Menu pilihan

Ayam dara masak lemak cili api; serious sedap


ikan keli


tempe dan tauhu


Sambal telur puyuh;i Like!


ikan pari bakar; feveret!


Udang masak lemak cili api; top feveret!

Bandung cincau; terbaik ^^


the girls


2 generasi


reunion dan special guest ^^

us ^^
Million thanks atas kesudian meramaikan majlis. To Papa J, tenkiu sbb sporting melayan kereneh kami hehehe.....

p/s:  ♥ korang semua!


*tenkiu to ash & im for the lurvely pictures ^^

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT (C) 2011-2012. All Right Reserved by Farah Liyana