Followers

AQSA2GAZA3

Wednesday, September 28, 2011

Beautiful Eyes Part 1


Assalamualaikum


Korang tau tak salah satu daya tarikan yang akan membuatkan seseorang tu nampak menarik ialah matanya. Sebab tu ada pepatah mengatakan


 "cinta itu, dari mata turun ke hati"


dan ada lagu yang menyebut


"dari kerana mata.. yang mempunyai kuasa... aku tergoda aku tergoda seketika..

lalalalala (sila sambung nyanyi)


So, Pagi-pagi yang indah ni Farah nak share dengan korang 10 resepi untuk mata yang cantik berseri.
Jom tengok ^^




1. Citrus Berry Smoothies
Yang ni best minum pagi-pagi as breakfast. Dalam smoothies ni leh campurkan berries, orange juice dan toasted wheat germ. Sedap dan complete ada vitamin E dan vitamin C.


2. Strawberry-Orange Muffins
Muffin ni ada lebih Vitamin C tapi KURANG kalori. Selain dapat mata yang cantik, muffin ni sesuai juga untuk diet






3. Blueberry-Ricotta Pancakes
Perfect menu for breakfast and tak salah pun makan untuk dinner







4. Almond-Honey Power Bar
Hidangan ni sesuai untuk orang yang bizi. Leh makan bar ni masa tunggu traffic light merah, sambil baca newspaper atau masa tengah belajar/kerja. Mengandungi Vitamin E. Sebagai tambahan, almond juga sesuai untuk perkembangan otak. 




5. Salad Bayam, Avocado, dan Manga
Mengandungi lutein, zeaxanthin dan vitamin






6. Smoked Salmon Tartare
Rendah kalori dan nampak sangat sedap. 





7. Sup Carrot
Memang baik untuk kesihatan mata




8. Tuna-stuffed peppers
Snack yang sesuai dimakan dipetang hari. Sedap dan menyelerakan



9.Crispy Phyllo Spinach Tartlets








10. Bean and Butternut Tacos with Green Salsa
ada extra fiber dan beta-carotene








Setakat ni Farah share untuk part 1
Harap sape yang berminat try la prepare hidangan yang mcm kt atas ni. Pilih la yang simple dan sesuai. Mayba korang leh share kalau ada info lain

Nantikan Part 2

Sumber dari:
http://shine.yahoo.com


p/s: Paling suke almond dan smoothies. Mesti mahu cube ^^ 

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT (C) 2011-2012. All Right Reserved by Farah Liyana