Followers

AQSA2GAZA3

Monday, October 24, 2011

PA ke RA?




 
 
Hari ni hari pertama Farah bekerja sebagai PA. Masih di company yang sama.
 
Cop Cop
 
Sila jangan salah faham
Farah masih RA di sini, cuma Farah kena cover kerja2 PA sebab akak PA yang sebenar sedang cuti bersalin.
Dengan kata lain Farah jadi PA ni selama 2 bulan jek ye...
 
Beberapa minggu yang lepas sempat juga la dia menurunkan segala benda yang sepatutnya Farah TAHU.
 
So hari ni rasa pelik sikit sebab takde plak moment-moment berlari cek tikus dah pengsan ke belum
takde plak moment2 nak bagi tikus makan dan minum
dan juga takde moment2 yang kena bg tikus ubat overdose
 
Kerja-kerja research sekarang telah di ambil alih oleh staff baru
 
Alhamdulillah dapat Farah berehat dari buat kerja research ni
Bukan ape, Farah masih lagi terikat dengan penulisan thesis dan Farah akui bila sibuk dengan kerja research ni, balik kerja je confirm Farah dah tergolek atas katil. Jadi bila plak nak siapkan thesisnyer betul tak?
 
Pape pun Farah harap Farah tak jadi 'malas' disebabkan dah ringan sikit beban tugas.
 
TAPI jangan ingat jadi PA ni senang plak yek.
 
Farah kagum dengaan orang yang boleh tahan kerja-kerja PA ni
Sebabnya kerja pun tak menentu. PA bukan sekadar tolong jaga bos dan faks sana sini
 
Ada je permintaan bos nak suruh buat itu dan ini. Dan kebanyakan 'itu dan ini' pun bukannya kite pernah buat or selalu buat.
 
Ape pun pekerjaan kite, buat lah dengan seikhlas hati dan bersungguh-sungguh.
Belajar apa yang tak tahu dan cube ambil tahu lebih lagi benda yang kite tahu
 
 
 
 
 
p/s: Allah lebih mengetahui =)

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT (C) 2011-2012. All Right Reserved by Farah Liyana